Skip to content Skip to footer

Международен форум за селскостопанска роботика (FIRA) ще се проведе прeз декември във Франция

Петнайсет фирми производители на роботи за селското стопанство ще покажат своите постижения на четвъртото издание на Международния форум за селскостопанска роботика (FIRA). Мястото е френският град Тулуза, а датите – 10 и 11 декември.

Тази година площта ще бъде тройно по-голяма, за да може да побере иновативни роботизирани решения в полза на фермерите. Сред тях са такива, които помагат за управление на плевелите, наблюдение на животни в птицеферми или логистична поддръжка.

От тази година събитието минава в ръцете на Глобалната организация за селскостопанска роботика (GOFAR) в партньорство с Meister Media Worldwide и нейните марки.

За 11 декември са запланувани конференции и кръгли маси за фермерите, чиято дейност е свързана предимно с работа на полето. Ще се говори по сектори, като животновъдство, полски култури, плодове и зеленчуци, лозарство.

Интерес представлява технически семинар на тема „Селскостопанска роботика: моят бизнес се променя. Какви са последствията?“, както и кръгли маси за глобалния пазар на селскостопанска роботика и стандартизацията на тези автономни машини в Европа и по света.

Първият научен симпозиум, организиран от Robagri, ще се проведе на следващия ден, 12 декември. Акцент ще бъде темата за съвременната надеждност и сигурност на селскостопанските роботи.

Вероятно най-любопитно за земеделските производители е да видят роботите в действие, като за целта ще има близо 30 опитни полета. Онези фермери, които проявят интерес да инвестират, ще имат възможност за срещи на място и бъдещи партньорства.

Регистрацията вече е отворена. Тя продължава до 15 октомври, включително. Двудневното посещение струва 60 евро, но за фермерите е безплатно. Повече информация може да намерите тук.

Източник: Agri.bg

This site is registered on wpml.org as a development site.