Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Демо ден на акселератора на Climate-KIC и Клийнтех България 2019

Клийнтех България представи публично днес шестте предприемачески екипа, завършващи Акселераторската програма на Клийнтех България и Climate KIC 2019. Събитието е част от най-голямата в Европа програма за бизнес акселериране в ранна фаза за решения за устойчив бизнес, чисти технологии и климатични иновации. Над 1200 стартиращи компании от 24 държави на ЕС са получили финансиране до момента, а привлечените инвестиции се изчисляват над 600 млн. евро.

В България Акселераторът се осъществява от Клийнтех България за четвърта поредна година и протича под формата 6-месечна специализирана програма, съпътствана от специализирани услуги, коучинг и финансова подкрепа до 50 000 евро на екип. На събитието присъстваха представители на водещи български компании, инвеститори, публични институции и предприемачи, представители на стартъп компании, гости и приятели на завършващите Акселераторската програма на Клийнтех България и Climate KIC 2019.

МАРИЯНА ХАМЪНОВА, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА КЛИЙНТЕХ БЪЛГАРИЯ

Запознайте се с проектите и дейностите на шестте предприемачески екипа от Акселераторската програма на Клийнтех България и Climate KIC 2019

BioMyc – Ново поколение устойчиви опаковки

„Ние революционизираме опаковките за Вашия бизнес с нови устойчиви технологии“, казват Деян Георгиев и Атанас Енев, двамата управляващи партньори в BioMyc. Предлагат индивидуални решения за Вашия продукт, от анализ на подходящи технологии, през продуктов дизайн до планиране на производството и доставката на готовите опаковки до Вашата врата. Работят с високотехнологични материали – възобновяеми, рециклирани, био-базирани полимери и композитни материали.

NASEKOMO – Животински фуражи, вдъхновени от природата

Nasekomo е биотехнологична компания, която трансформира органични странични продукти в животински протеини чрез отглеждането на насекоми от вида Черна муха (Black Soldier Fly, BSF). „Разработваме ефективна, роботизирана и устойчива система, която превръща органичните странични продукти първо в биомаса от насекоми, която от своя страна се трансформира в протеин – фуражна алтернатива за добитъка и аквакултурите“, категорични са от екипа – Яна Балникова, Ксавие Мерсенак и Марк Болар.

Gridmetrics – Прецизни решения за енергийни компании чрез AI

Гридметрикс намалява оперативните разходи на енергоразпределителните дружества и на енергийни търговци чрез изкуствен интелект. „Решаваме проблемите, свързани с балансиране на мрежата, идентифициране на кражби на електроенергия. Създаваме точни прогнози за производство на енергия от ВЕИ, както и прогнози при газоразпределителни дружества“, казват Божидар Йовчев и Здравко Здравков от екипа на Гридметрикс.

OS Implants – 3D принтирани персонализирани импланти

ОС Имплантс разработва 3Д принтинг платформа, чрез която създава персонализирани импланти за пациенти от ветеринарната и хуманната ортопедии, невро- и гръдната- хирургии, и за денталната медицина. „Нашият иновативен подход към материалите и технологията осигурява по-добро решение за пациентите. Произведените от нас импланти са със значително по-малък негативен ефект върху околната среда“, категорични са от екипа на OS Implants.

ENovaH2O – Технологии за интелигентно управление на водите

ENovaH2O е компания, която разработва иновативни инструменти и интелигентни решения за устойчиво управление на качеството на водите. „Нашата ултра мобилна система за биосензорен анализ на водите е способна да открива органичните замърсители за секунди – директно на мястото на измерване, без да са необходими вземане на проби и транспорт до специализирана лаборатория“, посочват от екипа на ENovaH2O.

ReUseApp – Нов живот за старите мебели

„Нашата страст е реновирането! По този начин вдъхваме „нов живот“ на старите мебели, придавайки им нова визия и предназначение,“ казват съоснователите на компанията Анна-Мария Вълкова и Ралица Кушева. Нашата мисия е да обединим творците, които реновират мебели, да популяризираме техните продукти чрез нашия единен канал за продажба. Ние повишаваме осведомеността за положителното екологично въздействие на върнатите в употреба предмети като предоставяме на потребителите достъп до повече реновирани мебели, представят своите цели от екипа на ReUseApp.

This site is registered on wpml.org as a development site.