Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SmartAgriHubs e домакин на откриващата конференция по проекта в Прага

Първата официална среща на консорциума SmartAgriHubs се провежда от 4 до 6 март в Прага. Откриващата тридневна конференция събира представители на Цифрови иновационни хъбове, Центрове за иновативни експерименти и Центрове за компетенции от цяла Европа. Над 164 партньори имат възможността за работа в мрежа, споделят своите знания и общи предизвикателства за първи път в едно интерактивно и динамично събитие, което е своеобразно представяне ва структурата и целите на SmartAgriHubs.

Откриващото събитие на SmartAgriHubs се организира съвместно с партньорско събитие по проекта IoF2020. Ръководени от Wageningen University & Research, и двата проекта – IO2020 и SmartAgriHubs се допълват взаимно, тъй като имат за цел да катализират цифровизацията на европейския агро-хранителен сектор. За тази цел програмата включва Ден на синергията, включващ семинари, организирани от партньори от двата проекта, както и полево посещение на ферма в Прага, където се прилагат Internet of Things технологии.

Първата конференция по проекта SmartAgriHubs ще посрещне разнообразни високопоставени лектори, включително Том Тайнън от ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ и други представители на ЕК, IoT специалиста от САЩ Вилхелмина Джуъл Спаркс, както и Вит Симрал от отдела за иновации на общината в Прага.

Заедно с основната програма, изложението на регионалните клъстери и водещи иновационни експерименти предоставя уникалната възможност за нетуъркинг с опитни експерти от научните среди, бизнеса и технологиите, в интерактивна и неформална атмосфера на фона на с очарователния изглед към Прага.

This site is registered on wpml.org as a development site.