Skip to content Skip to footer

Проектът ESMERA с отворена покана към МСП в областта на роботиката

Ако сте малко или средно предприятие /МСП/ и се интересувате от разработване на решения, свързани с роботиката? Търсите финансиране, за да подкрепите вашата идея? Кандидатствайте в отворения прием на проекти на ESMERA!

Определени са конкретни предизвикателства, които трябва да бъдат решени по време на отворената покана. Те произлизат от следните области: производство, енергетика, строителство, земеделие и ХВП, търговия на дребно, здравеопазване и спешна помощ.

МСП могат сами да предложат решение /експеримент/, свързано с роботика или да образуват малък консорциум, който включва организации с научно-изследователска и развойна дейност обединяващ и други компании, които могат да допълнят дейността им.

Кандидатите трябва да използват формуляра за кандидатстване на ESMERA. Ако не сте сигурни дали вашата идея за експеримент или собствено предизвикателство е подходяща, можете да използвате шаблона за предварително предлагане, за да получавате отзиви от консорциума ESMERA предварително. Всички предложения трябва да бъдат предадени в срок, който изтича на 2 декември.

Консорциумът ESMERA, координиран от Лабораторията за производствени системи и автоматизация в Университета в Патра (LMS), обединява партньори, посветени на извеждането на пазара на технологията за роботизация. ESMERA свързва институциите, които са начело на развитието на европейската технология за роботика с иновативни МСП и доставчици на индустриални предизвикателства, като по този начин издигат връзката между предлагането и предлагането на роботиката на следващото ниво. За да стимулират развитието на технологиите от европейските МСП, четири Центъра за компетентност по роботика (CC), създадени от широко известни институции, отвориха вратите си за ESMERA.

Проектът ESMERA – European SMERobotic Applications / Европейските приложения за роботи на малки и средни предприятия / стартира през януари 2018 г. и се координират от Лабораторията за производствени системи и автоматизация в Университета в Патра с финансиране по от програмата за изследвания и иновации на Европейския съюз „Хоризонт 2020“.

Документите по отворената покана на ESMERA може да откриете ТУК

This site is registered on wpml.org as a development site.